Første del av digital markedsføring

Første delen av emnet Digital Markedsføring eller DIG2103 nærmer seg slutt og vi jobber nå med eksamen som skal leveres fredag 5. Februar. Med tanke på at det bare har gått en måned siden skolestart har vi jobbet ekstremt mye og samtidig lært mye.

Brå start

Midt i juleferien begynte vi å få e-poster om at nettside med domene skule gjøres klart til 4. Januar. Det vi opprettet med nettsiden er bloggen, som vi skulle skrive to innlegg i uken i 5 uker. Bloggen er linket opp med Google Analytics og Google Tag manager, og det var mye mer arbeid enn det jeg trodde. Når vi begynte med semesteret måtte man melde seg inn i Facebook gruppe, linke sertifiseringer inn på et felles dokument, samtidig følge med på innleveringsfrister og forelesninger. Det var veldig stress og hektisk å begynne med, vertfall om man har jobb vedsiden av. Når man har kommet i gang begynte ting å gå litt automatisk. Innleggene ble lettere å skrive, man skjønte mer i forelesningene og det var lettere å relatere faglig kunnskap til generell digital markedsføring. Når bloggen ble satt opp var det bare å begynne å skrive i vei. Oppgavene vi har fått følger kronologisk med det vi har lært i forelesningene, så vi lærte underveis samtidig som vi skrev blogginnleggene.

Hva ble lært?

På veldig kort tid har jeg lært en god del. Vi startet med å lære om digitale plattformer og teknologi. Det innlegget jeg skrev om på starten var Byråkratiet og koblet det opp mot digitale plattformer. Samtidig vi hadde om dette så lærte vi også om kildebruk og studieteknikk. Deretter ble det mye om Kunstig intelligens, og det er noe som var en stor del av Arne Krokan sin del av emnet. Det vi vet og har lært er at slik kunstig intelligens vi har i dag blir bare bedre og bedre. Det kommer til å bli tatt mer i bruk og det blir spennende å følge med på i fremtiden. Her er innleggene jeg skrev om Kunstig intelligens og Sosiale konsekvenser med kunstig intelligens. Noe vi også lærte var Filterbobler og ekkokamre, det er svært relevant for dagens markedsføring og det går ut på at Algoritmer styrer resultatet i ett nettsøk. Du kan lese mer om det her . Det siste innlegget jeg har skrevet er om Blokkjede teknologi og Bitcoin.

Til slutt

Som nevnt var det veldig travel start på året med mye skriving og mye læring. Som student er det veldig vanskelig å holde følge med alt som skjer. Så det å følge med på innleveringer og andre frister var og er krevende, og det hadde vært mye lettere om man hadde fysisk undervisning, men det er dessverre ikke mulig. Med de foreleserne vi har som er så flink med teknologi så har jeg personlig klart meg fint, og har hatt ett godt læringsutbytte så langt. Jeg ser frem mot å jobbe enda mer med dette faget for vi lærer mye om det som er veldig dagsaktuelt og det er spennende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *