Effektiv markedsføring med Instagram

Dette er en «how to» artikkel som skal handle om hvordan man skal bruke Instagram som markedsføring. Instagram er en veldig populær app som blir brukt til å dele bilder og videoer til folk over hele verden. Alt man trenger er å få laget en profil, så ta bilder eller videoer og dele på Instagram slik alle som følger deg kan se innleggene. Med korrekt bruk av emneknagger/hashtag og gode bilder så kan bildene havne i andre sin «utforsk»-kategori og få flere som ser innleggene.

Hvordan Instagram fungerer

Instagram er et perfekt verktøy til å kunne nå ut til sine målgrupper. De som ikke bruker Instagram tenker at det bare er en app som deler bilder til venner, men det er mye mer enn det. I Norge er det 2 556 000 som har profil på Instagram, noe som er litt mindre enn Facebook. Grunnen til at Instagram kan være bedre å fokusere på istedenfor andre sosiale medier er at Instagram kan ha mye mer innflytelse på folk enn for eksempel Facebook. Grunnen til dette er at man kan følge alle som har profil, dette kan være bedrifter, organisasjoner eller personer. Det er mange som tjener penger av Instagram av blant annet annonser, spons og samarbeid med bedrifter. Dette innlegget kommer til å handle om hvordan bedrifter kan bruke Instagram effektivt.

Flere følgere

En som er veldig flink med sosiale medier og markedsføring er Gary Vaynerchuck, og jeg har brukt han som eksempel i tidligere blogginnlegg. For å få bli vellykket på Instagram må man ha en strategi. Og man må da sette seg mål for å ha noe å nå. Det gjør det lettere å kunne faktisk nå det man vil med å bruke Instagram.

En strategi som Gary Vaynerchuck bruker er $1,80- strategien og den fungerer slik:
1. Finne emneknagger som er relevante til bedriften og følge den.
 Videre går det ut på å bruke 20 sekunder å lete etter de beste innleggene på hver emneknagg og se de profilene som har brukere som får mye oppmerksomhet og engasjement. Da kan man se hvordan de gjør det, og på en slik måte kan man få en mer personlig treffende markedsføring og muligheter for mer liker klikk og få flere følgere.

2. Her skal man legge igjen $0,02.
På poster som har mye engasjement så skal man skrive en kommentar som kan være hva man liker med innlegget, komme med gode svar og lignende. Det viktige i dette steget er at dette ikke skal være «spam», men kommentarer med gode meninger som vil engasjere flere folk til deg.

3. Det siste steget går ut på å gjøre dette hver dag, og gjerne på andre profiler og andre emneknagger som er relevante til bedriften sin. Gjør man slik hver dag vil man få flere personer som ser på profilen, og gjør dette til veldig billig markedsføring. Det hjelper veldig å legge ut godt innhold på sin bruker også for å få flere til å følge profilen.

Når man har en strategi som $1,80-strategien, så er det på tide å tenke hvem man vil rette markedsføringen mot. Man må da definere målgruppen sin, og deres væremåte. Dette går mye ut på segmentering, og målgruppene sin forbrukeratferd. Man må da grave videre ned i kulturer og subkulturer. På en slik måte lærer man å kjenne til deres stil og hvilke profiler, mennesker og emneknagger de følger på Instagram.

Når man legger ut innhold på profilen må det være relevant og konsistent, og det skal også være rettet mot målgruppen din. En regel som Gary Vaynerchuck bruker på sine sosiale medier er 79/21 regelen. Den går ut på å diversifisere sosiale medier strategien. Altså fokusere 79% på Instagram og 21% på andre sosiale medier. På en slik måte unngår man å miste følgere når andre sosiale medier blir større. Man kan for eksempel før Facebook var MySpace det største sosiale mediet «alle» brukte. Med å kun fokusere på MySpace og ignorere Facebook til man til slutt ser at man må begynne på Facebook kan man gå glipp av mye markedsføring som vil kunne skade bedriften. Nå ser man at MySpace er så å si helt borte, og det er en felle som er lett å falle i, men med en slik 79/21 regel unngår man en slik felle.

Til slutt så kan en enkel strategi være veldig god å bruke. Om man har en bedrift som for eksempel leier ut biler akkurat har åpnet i Trondheim og vil ha flere kunder i det området, kan man gå i samarbeid med influensere eller samfunnsgrupper som holder til i det området. Man må da tenke på varemerket sitt og vurdere godt om hvilke influenser eller hvilke samfunnsgrupper man skal velge, for produktet vil bli assosiert med de kanalene man bruker.

Kilde:

https://www.flexify.no/blogg/hva-er-instagram

https://devonhennig.com/blog/gary-vaynerchuk-1-80-instagram-strategy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *